FIETSBANK LELYSTAD

Nieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Fietsbank Lelystad.

Laatste nieuws

februari 2022. Mijlpaal van 1000-ste weg gegeven fiets bereikt !!

Deze maand hebben wij onze 1000-ste fiets uitgereikt aan een meisje en haar moeder. Een ouderwetse omafiets met een modern jasje aan.

Een prachtig nummer, een aantal dat onze verwachtingen overtroffen heeft.

We willen iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft heel hartelijk bedanken, van donateurs tot vrijwilligers, van aanvragers tot sponsors, van gulle gevers tot iedereen die nog niet genoemd is, zonder u was deze mijlpaal nooit bereikt. Geweldig !!

 

 

 

okt. 2021. Donatie fietssloten AXA Bike/Security Nederland.

De AXA sloten die AXA Bike/Security Nederland gedoneerd hadden raakten recent op. We namen opnieuw contact op met AXA. Wederom heeft AXA Bike/Security Nederland een heleboel nieuwe AXA Victory fietssloten gedoneerd. Zoveel dat we voorraad hebben tot ergens in 2022 !! We willen AXA opnieuw heel hartelijk bedanken voor hun donatie en steun aan onze Stichting.

=========================================================

okt.2021. Donatie kettingkasten.

Van een grote fabrikant die geen naamsvermelding nodig vond, ontvingen wij 10 stuks gloednieuwe kunststof kettingkasten. Kettingkasten vervangen is altijd een lastige, dure en tijdrovende klus. Met deze kettingkasten gaat het een stuk sneller, gemakkelijker en hoefden wij geen dure inkoop te doen.

We waarderen de anonieme donatie daarom ten zeerste. Hartelijk dank, we zijn er erg blij mee !!

=================================

okt.2021.

Ondanks dat wij een fietsinnamestop hebben, konden wij het aanbod van Patrick om zijn fietscollectie en onderdelen niet afslaan. Zoveel bruikbare onderdelen, twee aanhangers vol !!
Patrick, hartelijk bedankt.

Foto: © 2021 Patrick

==========================================================

dec. 2020. Donatie fietsonderdelen Robuuster Wonen, Dronten.

Robuuster Wonen in Dronten bood ons aan om hun overtollige fietsonderdelen gratis op te halen. Het bleek een auto en aanhanger vol te zijn !!! Banden, kettingkasten, zadels, bagagedragers, kabels, kettingen, reflectoren en nog veel meer.

We hebben nu voorraad tot 2022!!

We willen Robuuster Wonen van harte bedanken voor deze prachtige donatie.

===========================================================

dec. 2020. Donatie fietssloten AXA Bike/Security Nederland.

In juli ontvingen wij een tiental gloednieuwe AXA Defender fietssloten. Omdat we recent de laatste hiervan op een fiets monteerden, namen we opnieuw contact op met AXA Nederland.  We hebben opnieuw  tien gloednieuwe fietssloten ontvangen !! We zijn AXA zeer erkentelijk voor hun gulle donatie.

AXA, heel hartelijk bedankt !

===================================

sept. 2020 GOED NIEUWS !!

Stichting Fietsbank Lelystad is verhuisd. Vanaf 1 september hebben wij een  eigen werkplaats betrokken op het Noordersluiskwartier aan de Zuidersluisweg op Industrieterrein Noordersluis. Dank zij heel veel hulp van vrienden van Fietsbank Lelystad en de vaste vrijwilligers hebben we onze werkplaats helemaal naar wens gemaakt. Iedereen bedankt !!!

============================================================================AXA fietssloten donatie.

 

juli 2020. Dank zij een gulle donatie van AXA Bike/Security Nederland ontvingen wij een tiental gloednieuwe AXA Defender fietssloten. Deze kunnen wij zeer goed gebruiken, sloten op gedoneerde fietsen zijn er soms niet of zitten op slot.

AXA, heel hartelijk bedankt !!

=================================

Fietsbank Lelystad zoekt vrijwilligers die ons Fietsbank team willen versterken.

Omdat een aantal vrijwilligers gestopt is, zoeken wij een aantal nieuwe vrijwilligers.  Heeft u ervaring in het repareren van fietsen en kunt u één of twee dagdelen (dinsdag- en/of donderdagochtend) in de week fietsen opknappen om schoolgaande kinderen sociaal ‘in het zadel’ te helpen ? Dan bent u wellicht de man/vrouw die we zoeken! !
Onze werkplaats bevindt zich in op het Noordersluiskwartier op de Zuidersluisweg op industrieterrein Noordersluis.
Eén ding is zeker: er is voldoende vraag naar opgeknapte fietsen voor de schoolgaande jeugd in Lelystad!

Belangstelling? Kom kijken in onze werkplaats om kennis te maken. Stuur een e-mail naar fietsbanklelystad@gmail.com.

++++++++++++++++++++++++

 

Fietsrepair-event zeer geslaagd!

Op zaterdag 6 juli vond het Fietsrepair-event plaats bij het Multifunctioneel Activiteitencentrum in de Zuiderzeewijk. Fietsbank Lelystad, het Repaircafé, Stichting Welzijn Lelystad en de ANWB boden aan inwoners van Lelystad de gelegenheid om gratis hun fiets te laten controleren en kleine reparaties uit te laten voeren. Dit in het kader van veiligheid en duurzaamheid.


De belangstelling was groot en het evenement verliep in een gezellige sfeer, onder het genot van een drankje en een versnapering. De deelnemers konden ook kennis opdoen over het zelf verhelpen van kleine mankementen. De vrijwilligers keken 45 fietsen na, plaatsten 40 keer nieuwe verlichting en een twintigtal bellen.


Een evenement dat volgend jaar zeker herhaald zal kunnen worden. De fietsbank is op zoek naar uitbreiding voor het fiets-reparatieteam. Wie handig is met fietsonderhoud en een paar uur per week tijd over heeft, kan zich melden via fietsbanklelystad@gmail.com

Fietsrepair-event!

Zaterdag 6 juli 2019, van 11.00 tot 16.00 uur

 
WIJKCENTRUM ZUIDERZEE, WADDENLAAN 1

Lelystad met al zijn fietspaden en bruggen… Op de fiets naar school, naar het werk en om boodschappen te doen. Als je uitgaat, of… gewoon een rondje om. Alleen of samen.

Maar dan moet je fiets wel in orde zijn!

  • Zijn de remmen goed?
  • Doet de verlichting het?
  • Is de ketting nog wel goed en gesmeerd?
  • Hoe plak ik een band?

Samen met vrijwilligers van de Fietsbank, de ANWB en het Repaircafé kun je zorgen dat je fiets in een betere conditie komt. En, heel belangrijk, je leert om kleine reparaties zélf uit te voeren.

Bij mooi weer gaan we buiten aan de slag.

Don Bosco Experience

In juli 2018 brachten onze fietsenmakers weer een flink aantal fietsen naar de Don Bosco Experience (achter Lelystad Airport), een jaarlijks vakantiekamp voor kinderen die anders niet op vakantie zouden kunnen. Bij kamperen hoort natuurlijk dat je er lekker met de fiets op uit trekt!

Mooie Donatie!

page2image5011200

Goed voorbeeld…

Zomer 2017. Ada de Jong overhandigt penningmeester Andries de Vries het mooie resultaat van haar pensioneringsfeestje met vrienden: € 200,- en een serie nieuwe fietsonderdelen.

Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid stonden we zij aan zij met andere sociale & duurzame organisaties. Onze bezoekers raadden hoeveel fietsen we dat moment in voorraad hadden. Naomi Kuiper zat met 50 het dicht bij het juiste aantal: 54.

Zij won een fiets, die voor deze actie beschikbaar gesteld was. De actie leverde €51,– en veel belangstelling op.

Mooi cadeau

Ieder kind een fiets bij Fietsbank - Lelystad

Ada de Jong vierde haar verjaardag met prachtige cadeaus van haar gasten voor de fietsbank: vijf goede fietsen, verschillende fietsonderdelen en 200 euro.

Hartelijk dank en goed voorbeeld doet …

Oranjefondscollecte

Vrijwilligers hebben in Lelystad € 987,50 euro opgehaald.

De helft daarvan, €493,75 is voor de Fietsbank.

Met de andere helft ondersteunt het Oranjefonds andere sociale initiatieven in Flevoland, zoals opvanghuizen voor mishandelde vrouwen, dorpshuizen, projecten voor eenzame ouderen en voorleesprojecten voor kinderen.


Beleidsplan

Donaties

Zeven gelukkige jaren Fietsbank Lelystad: 1000 !!!   (1 maart 2022) opgeknapte fietsen kregen een gelukkige ruiter!

Ieder kind een fiets bij Fietsbank - Lelystad

Fietsbank Lelystad is een “Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)”. Dat betekent dat je belasting op donaties aan Fietsbank Lelystad terug kunt krijgen.

Een fiets voor de Fietsbank?

Heeft u een fiets over?
Mail ons, wij halen hem dan zo snel mogelijk op.
Zelf brengen is momenteel  niet mogelijk.

Donaties van harte welkom
Bank NL55 TRIO 0391 0782 16
t.n.v. Stichting Fietsbank Lelystad

Sponsors

Oranjefonds sponsor van Fietsbank Lelystad
Enjoy Meerens sponsor van Fietsbank Lelystad